Serniko-brownie z malinami
BROWNIE:
➡ 200 g masła lub oleju kokosowego
➡ 200 g gorzkiej czekolady
➡ 3 jajka
➡ 180 g cukru / erytrytolu
➡ 100 g mąki pszennej lub gryczanej
➡ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
➡ szczypta soli
MASA SEROWA
➡ 500 g twarogu sernikowego ( z wiaderka)
➡ 100 g cukru
➡ 2 łyżki mąki ziemniaczanej
➡ 2 jajka
➡ 100 ml śmietanki 30% lub 36%
➡ 250 g malin
WYKONANIE:
Do rondelka włożyć pokrojone masło razem z polamaną na kostki czekoladą i na małym ogniu roztopic co chwilę mieszając .
Odstawić z ognia.
W misce zmiksować jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować, dodać mąkę z proszkiem, sól i zmiksować na jednolite ciasto. .
Ser, erytrytol, mąkę ziemniaczaną i jajka zmiksować do połączenia się składników, następnie dodać śmietanę i miksowania jeszcze przez 2 minuty. .
Foremkę ok 20 x 30 wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dno formy wyłożyć brownie, następnie na wierzch wyłożyć masę serową. .
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175 ° przez 40 - 45 minut. Aż warstwa serowa będzie zastygnięta .
W trakcie pieczenia , po około 15 minutach, wyłożyć na wierzch maliny.
Pozostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz