Maxi king

 



Potrzebujemy:

 📌ok. 400 g herbatników

 📌1 puszka gotowej masy krówkowej 


Masa mleczna:


📌 300g masła 

📌 1 szklanka zwykłego mleka

📌 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu 

📌 cukier waniliowy 

📌 350 - 400 g mleka w proszku (w zależności jak bardzo zwarty krem chcecie osiągnąć)


Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować i ostudzić.


Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać powoli mleko i mleko w proszku. Zmiksować na niskich obrotach.


Polewa: 

📌 1 czekolada mleczna 

📌 1 czekolada gorzka 

📌 140 g orzeszków ziemnych niesolonych 

📌 1/3 szklanki śmietany kremówki


Czekoladę roztopić w rondelku ze śmietaną. Kiedy się rozpuści, polać wierzch ciasta 

Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. 

Blachę 23x 35 cm wyłożyć folią spożywczą i składamy ciasto . 


Herbatniki ➡️Połowa masy mlecznej ➡️ herbatniki ➡️ masa krówkowa ➡️ masa mleczna ➡️herbatniki ➡️ polewa czekoladowa ➡️orzeszki 

Schłodzić.




Smacznego 🤗🙂 

Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja