Kuzyn 3 bita
📌 2 budynie czekoladowo - orzechowe
📌 600 ml mleka📌 200 g masła
📌 1 duża paczka herbatników
📌 1 puszka masy kajmakowej smak tiramisu 460 g
Budynie rozrabiam w pół szklanki zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować, wlewać mleko z budyniem cały czas mieszając energicznie rózgą kuchenną. Gdy masa będzie gładka zagotować ją, następnie odstawić z ognia. Gotowy budyń przykrywam szczelnie folią spożywczą i studzę.
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy mikserem, następnie dodaję po łyżce zimnego budyniu.
Wykładam na herbatniki.
📌 500 ml śmietany 30 %
📌 2-3 łyżki cukru pudru
📌 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie
📌 4 łyżki gorącego mleka
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , następnie zalać gorącym mlekiem i rozpuścić . Wystudzić. Śmietanę ubijam na sztywno. Na koniec dodaję zimną żelatynę.
Ciasto składam w następujący sposób.
Herbatniki-masa kajmakowa (trochę zostawiam na wierzch ) -herbatniki - masa budyniowa- herbatniki - masa śmietankowa-herbatniki - masa kajmakowa cienka warstwa - na wierzch granola orzechowa ( orzeszki archaidowe )
📌 500 ml śmietany 30 %
📌 2-3 łyżki cukru pudru
📌 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie
📌 4 łyżki gorącego mleka
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie , następnie zalać gorącym mlekiem i rozpuścić . Wystudzić. Śmietanę ubijam na sztywno. Na koniec dodaję zimną żelatynę.
Ciasto składam w następujący sposób.
Blaszka 28 x 24 cm
Herbatniki-masa kajmakowa (trochę zostawiam na wierzch ) -herbatniki - masa budyniowa- herbatniki - masa śmietankowa-herbatniki - masa kajmakowa cienka warstwa - na wierzch granola orzechowa ( orzeszki archaidowe )
Komentarze
Prześlij komentarz