Ciasto SŁONY KARMEL

 


Pyszne ekspresowe ciasto SŁONY KARMEL ♡

Potrzebujemy : 

📌 ok 300 g biszkoptów savoiardi

Biszkopty moczymy delikatnie w mleku . Układamy obok siebie na blaszce o wymiarach 24x28 cm -16 -17 szt na warstwę. Uwaga ! Nie przesadź z nasączeniem , bo ciasto będzie zbyt  wilgotne. 


📌 185 g herbatników kakaowych 

📌 400 g masy kajmakowej słony karmel 

Masa : 

📌 500 ml śmietany 30

📌 250 serka mascarpone 

📌 3 łyżki cukru pudru 

📌 150 g czekolady 

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wystudź. 

Śmietanę ubijam na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. 

Pod koniec dodaję wystudzoną płynną białą czekoladę. 

Wykładam połowę masy na biszkopty . 

Na to połowę herbatników , masę kajmakową o smaku słony karmel oraz resztę herbatników. 

Na herbatniki dajemy drugą część masy i ostatnią warstwę nasączonych delikatnie biszkoptów. 



Ciasto chłodzimy w lodówce. 

Smacznego :) 







Komentarze

instagram @torty_moja_pasja

Copyright © Torty Moja Pasja